Vrijheid

Voel jij je echt vrij?

Je vrij voelen is een heel breed begrip.  Je zult misschien denken: Natuurlijk voel ik me vrij! Ik doe immers wat ik wil. In dat opzicht is dat ook zo. Elk dag maak je een keuze in wat je wilt en wie je wilt zijn. Of het nu gaat om een baan, relatie, woning of zelfs de kleur van je sokken.. het gaat allemaal om keuzes die je maakt vanuit bewustzijn. Het is echter zo dat veel keuzes niet vanuit vrijheid komen. Dat heeft te maken met ons onderbewustzijn.  De cellen van ons lichaam zijn opslagplaatsen van informatie en bevatten een onderbewuste hoeveelheid van ervaringen en overtuigingen. Hierdoor reageren we vaak vanuit ‘het verleden’ op situaties in het heden en dat belemmert ons om nu in vrijheid te zijn wie we van binnen eigenlijk willen zijn.

Voorbeeld: Je hebt vanuit je omgeving vaak te horen gekregen dat je maar beter kan gaan werken omdat school niet aan jou besteed is. Deze informatie zet zich om in overtuiging: Ik ben niet goed genoeg! Een paar jaar later dient er zich een kans voor om een cursus te volgen via je werk.  Je bent enthousiast en zou het graag willen doen maar dan heb je het stemmetje dat zegt: Doet dat nou maar niet want je bent er goed in. Je wordt onzeker en besluit het maar niet te doen. Deze overtuiging zorgt ervoor dat je je niet vrij voelt om deze keuze te maken, omdat je in je achterhoofd hebt dat je het helemaal niet kunt. Het is natuurlijk een overtuiging wat niet betekent dat het in de werkelijkheid ook zo is. Het gaat er ook niet om of je het wel kunt of niet. Vind je het zelf wel leuk en zou je het graag willen doen? Dat is de vraag die je jezelf moet stellen. En daar gaat het uiteindelijk om!

Zo kunnen bepaalde overtuigingen en gedachtepatronen die we hebben ons ontzettend belemmeren om in vrijheid te leven. Draai het om en probeer te leven vanuit wie je daadwerkelijk bent.. in alle vrijheid!

 

 

Ga terug

Contact

Tatjana Rodrigues Da Graca
info@yesyouare.nl
Telefoonnummer: 06-81890079

KvK 62346768
NL12TRIO0198082649 tnv  T. Rodrigues da Graca

Plan ontdekkingssessie

Recensies